Victoria Gate, Woking

Aviva

The practice was appointed to explore feasibility options for the extensive refurbishment of this 1985 designed office building to modernise and increase its appeal to the commercial market. The existing footprint would increase by 1,240 sq m by extending it beyond the existing envelope, rationalising the internal space and creating a new setback fifth floor. The ground floor reception has been redesigned to create a more accessible double height space. In order to bring the building in line with local architecture, the concept references the original building design by expressing key structural features externally from the primary entrance elevation. This is complemented by creating a dramatic new transparent vision with key features including the floating roof and the main entrance highlighted with a dynamic anodized finish.

 

+ +