Tamesis 1, Egham

Royal London Asset Management

This scheme replaces an existing out-dated three storey building with a new five storey commercial office intended for multiple occupancy with a 300 space, four storey external car park. The massing and orientation of the building responds to the site context and ensures future flexibility of operation. The angular form of the architecture presents sharp and defined lines which can be reflected in the landscape. The building consists of two 18 meter wide floor plates, which are connected by various bridges through a light, glazed atrium. The façades are constructed with high performance glazing units with an aluminium curtain walling stick system, with brise soleil to the east elevation at roof level over the main entrance. Located within a designated zone 2 flood plain, flood mitigation has been a key driver; the ground floor has been raised above the flood level to withstand 100 year flood level changes.

+ +