Cloud House, Weybridge

Veyron Group

Cloud House is a bespoke high-end dwelling designed in a deliberate organic shape which seemingly floats into the landscape and nestles into the landform. The two-storey house utilises the best qualities of the site providing a sense of privacy whilst ensuring that the internal spaces directly face towards the garden and woodland beyond. By studying the solar pattern across the site, the form and principal spaces have been arranged to respond to the seasons and their use throughout the day, providing interactive spaces that can be enjoyed with sunlight where desirable. The building has been arranged to have two primary facades. The external façade comprises of matt black bricks with window slots in dark glass, with a vertical timbered louvred screen layered over. The timber gives the illusion of vertical tree stems and reinforces the curved nature of the building. The house is unveiled through a sequence of framed views, initially viewing the double height glazed entrance and continuing with the glazed rooflight above, which defines the circulation route for the building.

+ +