Arthur J Gallagher, City of London

Arthur J Gallagher

Winner of the BCO Best Fit-Out of Workplace Award 2014, this prestigious project for the international insurance giant Arthur J Gallagher (AJG) is located at the Walbrook Building, London.  AJG leased 70,000 sq ft of workspace in the basement, ground, 1st and 7th floor to consolidate 640 staff from three locations.

The winning design focuses upon the two oculus shaped atria spaces and plays upon maximizing light and views and planning efficient spaces which radiate out from the oculus shapes. The feature of the ground floor is a special sloped faceted glass oculus meeting room which appears to drop the atrium through the building however the atrium actually stops at the 2nd floor. The oculus room is separated by an electronic skyfold wall that opens from its ceiling housing, allowing the space to be reconfigured in a very short space of time.
The ground floor has the main reception, a variety of meeting rooms and a brokers lounge, where brokers and underwriters can meet in a relaxed and informal setting. Two open plan zones adjacent to the windows provide desks for two business units.

The 7th floor comprises the client meeting and fine dining suite which incorporates switchable glass walls, allowing the rooms to be obscured and confidential at the flick of a switch. Other areas include offices and general open plan workstations, interspersed with glazed screens, graphics and staff breakout areas. The space plan on the floor radiates out from the oculus atria giving a sense of space and light.  As well as winning the BCO National Award,  the scheme was also  the subject of a BCO Technical Tour in 2014.   

Click here to read feature in Mix.

+ +