Al Dhafra, Abu Dhabi

Goodman UK

This flexible building responds to its context, and can be occupied in different ways, embracing the ever-changing demands of the working environment. The concept is based upon the approach of the ‘linear street’, with accommodation arranged along its length. The street is wrapped around a central space, defining the entrance and central hub, or heart of the building. This enables the wings to shade each other and also provides varied sizes of accommodation. Each of the wings has a primary circulation route back to the core and hub, allowing connection or sub-division of spaces as required. The louvres at roof level are arranged to provide north light in areas and integrate solar panels on the opposite orientation facing the sunlight. Externally, the façade treatment seamlessly integrates with the roof. The glazing and façades are fragmented to reduce solar gain whilst encouraging maximum daylight.

+ +