Scott Brownrigg Short Listed for Mix Awards

16.07.08

Continuing the good news for Scott Brownrigg Interior Design, our entry for 'The International Shipping Company ' has been shortlisted for ‘Commercial Project of the Year’ for the Mixology Awards 2008. In addition, Scott Brownrigg has also been shortlisted for ‘Design Practice of the Year’.

We were selected to design an open-plan office offering good communication flow between all departments of an International Shipping company at Sea Containers House, London. The vision was for a minimalist yet classic design, with a refined colour palette, and for the executive suite to exude an air of sophistication.

Taking inspiration from a luxury yacht, the design detail was instrumental to creating the sought after look of refined sophistication. Features Include:

  • In reception the feature wall is clad with sculpted Mobilia wall panels in a Dutch silver finish, this is complimented by a bespoke timber ship display case with integrated lighting. 

 

  • Bespoke pendants, large light panels and concealed lighting provide a beautifully layered lighting scheme to counteract the lack of natural light in this client facing space.

 

  • The meeting rooms include timber drop ceilings which serve to house and conceal the M&E and AV equipment, and timber wall panelling.

 

  • Timber panel storage with glazed apertures provide display for a selection of the gifts received from their clients around the world.

 

  • In the prestigious ‘3 o’clock’ boardroom, which is the location of a significant 3 o’clock meeting of the ship captains, glazed viewports form the boardroom partition and showcase a selection of ship models.

 

  • The executive suite offers leather clad storage walls to give the feel of ultimate luxury.  Here a concealed door provides a discreet route from the CEO’s office to the adjacent executive dining room.

 

  • In the WCs custom made 2 metre long composite stone troughs and timber veneer partitions created a sleek and contemporary scheme.