Scott Brownrigg Short Listed for BCO Awards

16.07.08

 

We are delighted to announce that after a successful submission, and judges site visit, Becton Dickenson Pharmaceuticals has just been shortlisted for the prestigious BCO Awards 2008 in the 'Fit-out of Workspace above 2000 sqm' category, evidence that Scott Brownrigg is competing with the best.

BD were looking to relocate from their existing premises in central Oxford, which was a cramped, traditional, cellular space, approximately 25,000sq ft with 2 wings over 3 floors and lacking in natural light. They had outgrown their existing space and needed to relocate to a building that matched their aspirations in technology and plans for expansion.

BD’s company vision is to “become the organization most known for eliminating unnecessary suffering and death from disease, and in so doing, become one of the best performing companies in the world.”

They are the market leaders in their field and wanted their flagship UK Head Quarters to reflect this. It was tasked to GVA Grimley as Project Manager to deliver this aim. Scott Brownrigg Interior Design was asked to develop the brief with the client’s project team.

Leading the client through this process we completed a number of key tasks. Workplace strategy was key in working through our proposals. Right from the start it was clear that the people who mattered in this project would be the end users; the staff that would spend the majority of their time in the building were to be afforded the greatest benefits.

The finished scheme covers 55,000 sq ft, over 4 floors, with an overall build value of £3.5 million, comprising of laboratories, a state of the art meeting and training room suite, cellular and open plan office space, reception, gym, breakout areas, café and team spaces

Client Tim Daly commented “The staff has responded really well to the change of environment, everybody is extremely pleased with it. The whole tone has dramatically shifted to a much more motivated feel. They can’t believe they are working in this building, it’s a step up”.