Scott Brownrigg Interior Design Projects Shortlisted In FX Awards 2011

20.09.11

Scott Brownrigg Interior Design projects - Google, 123 Buckingham Palace Road, Victoria and the headquarters for US Pharmaceutical company, Celgene at Stockley Park, Uxbridge have both been shortlisted for the this years FX Awards within the ‘Best Workspace Environment category’. 

Now in it’s 12th year, these prestigious awards recognise British and International design talent, and  are judged by an invited panel of distinguished experts from the interior and product design industry, including designers, architects, engineers, and clients. 

Google’s Level 3 office consists of 40,000 sq ft of dynamic and collaborative workspace that supports the growing number of Google staff in London. As with many other Google offices worldwide, the office has a strong local theme - London-Brighton, and, as a result many iconic elements of both are incorporated into the office design. For example, brightly coloured timber beach huts are meeting rooms and giant colourful dice accommodate individual video conference booths, original dodgem cars and traditional red telephone booths are all work spaces available to staff and visitors. Open plan workstations for all staff are mixed with a few offices, meeting rooms and open break out seating areas and support spaces for printing and IT technical support.  A fully fitted out gym/shower facility, massage and spa treatment centre, and an Asian Fusion/Sushi restaurant that is free for all staff have also been incorporated

The 75,000 sq ft headquarters building for Celgene consolidates two offices into a two storey building, and represents a move in workplace strategy, from highly cellular to a more open plan environment. The ground floor incorporates meeting rooms and phone booths, a library, a client meeting area, café and catering area, an auditorium and ancillary rooms. The first floor consists of meeting rooms, a conservatory, and ancillary areas that include tea points, copy areas, a submission room and a shower area.

A number of design features have been incorporated into the project. Within the café area, a nine metre, hexagonal bench which ‘grows’ out of the timber flooring, and a meet and greet bench, constructed from 3Form reside, create striking features.  A fabric ceiling with cubic lighting addresses the acoustic challenges of the area.  The auditorium is constructed using folding walls to enable the café and three large meeting rooms to be opened up into one large space.  The three meeting rooms also have the flexibility to become one large area to hold annual meetings and events, with a capacity for 120 people.

The two atriums also allow a large amount of natural light to flood through to the café serving area and the library area, which is furnished with high black chairs and more informal library benching, and is enclosed with frosted blue interlayer panels. Graphic elements have also been widely used throughout the scheme, and include chemical composition manifestations across meeting rooms and phone booth frontages. In addition two walls of graphics, one of 4.5 metres high, provide dramatic features to the café and lobby areas. The finished scheme demonstrates a playful, yet sophisticated offering incorporated in clean lines and crisp details.

The schemes are shortlisted alongside those from 10 other competing practices.  The winner will be announced at The Grosvenor Hotel, London on 29 November 2011.