Scott Brownrigg Interior Design completes second project at Google's 123 Buckingham Palace Road office

Scott Brownrigg Interior Design completes second project at Google's 123 Buckingham Palace Road office

11.11.11

Scott Brownrigg Interior Design has completed the second office fit-out for Google, at 123 Buckingham Palace Road, Victoria.  The 37,750 sq ft level one office continues with the British-Brighton theme previously delivered on level three by Scott Brownrigg, yet offers a more sophisticated design twist.

The first floor contains both open plan, and cellular workspaces, as well as significant support and welfare space for over 300 staff. A variety of work settings have been created including a 70 person events space, a mixture of meeting rooms to accommodate 2-16 people, individual video conferencing booths and various huddle areas.  Wellbeing is an integral part of Google’s ethos and this is particularly apparent at level one, which incorporates a fully operational kitchen and a supporting café to seat 120 people.  Two micro-kitchens also enhance the main food offering.  A Yoga/Pilates studio is available and has the ability to separate into two individual rooms for maximum flexibility. 

Standing in the main atrium, level three and level one stand out with their bold graphics and accents of colour. On entering level one you are greeted by a 3D Union Jack wall, which on closer inspection is built up using layers of postcards and overlapping transparencies.  The adjacent entrance houses 120 scooter mirrors which splay out from a central scooter parked on Brighton beach, these catch the reflection of the passerby. Punch and Judy themed meeting rooms have been stripped of their classic design to create an ultra modern offering of glazed interlayer panels and graphics.  The graphic of a swarm of starlings has also been used on the office glazing throughout. All of these elements create a dynamic sense of movement and add to the joy and interest of the space.

The Pavilion Café, adjacent to the main entrance, is a nod to the Mods and Rockers era with a modern day attitude.. Entering via two black glass clad portals, the lighting becomes truly dynamic, reflecting against the dark shiny surfaces. (Reclaimed flooring has been used under the seating area; only lightly sanded, these give a truly authentic look and feel, similar to walking on Brighton Pier.  The furniture in this space is predominately British, with pieces such as the Ercol originals sitting comfortably in the environment.  In contrast, one of the micro-kitchens, aptly named “Candy Kitchen”, is sugary sweet in its appearance.

The “Creative Lab” department worked closely with Scott Brownrigg Interior Design to inform their unique space.  Desiring an art college feel, raw concrete wallpaper has been used and wrapped around the core; a large bespoke collaborative desk with edge lit acrylic legs has evolved.

Sarah Simmonds, Senior Designer from Scott Brownrigg who led the project said:
”The design has evolved from level three in the sense that we wanted to create a dynamic environment, but in a less obvious way. We made a conscious decision to not use the brand colours, but similar to Google, who are a layered organisation, look closely and you will discover more than what is on the surface”.