Scott Brownrigg Interior Design completes fit-out for Thomson Reuters in Vinters' Place

Scott Brownrigg Interior Design completes fit-out for Thomson Reuters in Vinters' Place

26.01.12

Scott Brownrigg Interior Design has completed a 16,500 sq ft expansion and fit-out for Thomson Reuters, located on the third floor of the exclusive Vintners’ Place, on the River Thames in the City of London.

Following recent acquisitions by the leading business intelligence provider, the scheme consolidates multiple London sites.

Rob Fennessy, Project Manager for EMEA at Thomson Reuters said:
“We are very impressed with the end product developed by Scott Brownrigg Interior Design and the clever use of space that they have created at Vintners Place.  The pallet and finishes in general make it a vibrant and pleasant working environment and, importantly, it maintains and promotes our corporate brand”.  

The design consists of a combination of both cellular and open plan areas, meeting rooms, including 60 minute meeting rooms, a project room and informal collaboration spaces.  Informal meeting areas have also been cleverly placed around the space to relieve the work spaces, and future proof as the company continues to grow. The main open plan area sits adjacent to a spectacular atrium which forms a viewing point and filters natural light.

The central spacious tea point and break out area creates a collaborative and informal meeting space for both new and existing employees and represents both the old and new.  This area features a stunning, orange slatted ceiling, which is also practical for services, a long Corian clad island bench which features an edge lit perspex division screen for diners, pendant lighting and Vitra Eames side chairs. The break out area is also viewed from the ground floor as people are guided through the atrium space below.

The 60 minute rooms, general meeting rooms and service areas create a hub, which is set close to the cores to allow maximum natural light throughout the open plan area. The hub also provides the opportunity to showcase Thomson Reuters’ famous imagery, which predominantly features people in bursts of colour. Striking images also provide acoustic panels within each 60 minute room.

Feature wall panelling, graphics and hues of orange strengthen the Thomson Reuters branding throughout the space.

A colour scheme of charcoal framed glass, neutral beige and tonal striped carpets complement the vibrant fabrics, lava orange Perspex and feature pendant lighting spaced at intervals.